Garden, color, children's drawing, paint handling, graphics, poetry, dreams.

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Tuin 29.

2017

Tuin 29. Lente. Opkomende kleur.
Een deel van mijn techniek: ik leg papier op de natte verf, wrijf er licht overheen, de struktuur van het papier haalt verf weg, en laat ook verf achter. Het natte papier druk ik elders af. Dit geeft een bijzondere, doorzichtige textuur.
verhuur verkoop peterdevolder en kunstenaar en Exto

Tuin 30.

2017

Tuin 30. Het schilderij is een kleurencompositie met tekenachtige elementen. VERKOCHT

Tuin 35.

2017

Tuin 35. Abstracte tuin. Kleur. Kindertekening. Abstractie. Realisme. 

Tuin 37.

2017

Verkocht

Tuin 24

2017

Tuin 24. natuur abstraherend. kleurencompositie. Tekenen naast schilderen. Met eenvoudige houten lijst.

Door papier op natte verf te drukken en dat elders in het schilderij weer af te drukken, ontstaan open kleurvariaties die transparant zijn. Soms is dat genoeg. Maar meestal geeft het gewoon nieuwe mogelijkheden aan een schilderij. verhuur verkoop artolive.nl/peterdevolder en kunstenaar  

Tuin 32

2017

Tuin 32. Hoeveel tuinelementen heb ik nodig om van een kleurencompositie een tuin te maken. Expressionistisch en geometrisch tegelijk. Het schilderij is langzaam gegroeid tot wat het nu is.Het was groener en roder, maar te flets. Dat ben ik gaan veranderen waarmee de hoofdkleuren cadmiumgeel en blauw zijn geworden. Dunne lagen en soms iets dikkere verf.
verhuur verkoop artolive.nl/peterdevolder en kunstenaar

Tuin 26.

2017

Tuin 26. kleur, geometrie, kleurvlekken, verschillende wijzen van schilderen. Natuur abstraherend. Het is schilderij is voor mij een duinlandschap met veel transparante lagen. het is een 'blond' schilderij. Klein maar daarom niet minder dan groter werk.

Tuin 25.

2017

Geometrisch, intuïtief, kleur, schilderachtig, verfbehandeling. Tuin. Een van de eerste schilderijen met de combinatie geometrie, schilderen, tekenen en kleur. Verf met papier opgenomen en elders op het doek uitgestreken. Ingetogen kleur.